Hjemmeside til Lea Hiorth

I dag har jeg sittet på kafé med min utrolig sexy samboer Lea Hiorth og laget hjemmeside til henne.

Arbeidet har fra min side vært å lage et WordPress-tema. Vi har også jobbet med innholdet på siden sammen. Jeg har basert temaet på Thematic. Lea har selv tegnet en header, og mens hun har sittet ved siden av meg og fortalt hvordan hun vil ha det, har jeg tilpasset et tidligere utviklet tema med tanke på hennes behov.

Lea er skuespillerinne, og har vært så heldig å kunne sikre seg domenet skuespillerinne.no.

For å ansette henne som skuespillerinne, regissør, instruktør eller manusforfatter, eller bare for å se hvor fint hun har fått det, kan du besøke den nye hjemmesiden hennes.

Design til Studentersamfundet

Skjermskudd av forsiden på DNS

Forside

Skjermskudd av et arrangement på nettsidene til DNS

Arrangement

Jeg tilbrakte mange av fjorårets timer på Chateau Neuf, hvor Det Norske Studentersamfund holder til. Det hender stadig at jeg er innom lokalene både sent og tidlig, men det har vært litt sjeldnere frekvens nå i det siste.

16. januar i år lanserte vi nåværende versjon av nettsidene til Studentersamfundet. Nettstedet bruker et hjemmelaget skreddersydd publiseringssystem, som ivaretar endel spesialfunksjonalitet som man ikke finner andre steder.

Min rolle i prosjektet var sentral. Jeg …

  • … ga føringer til og var med på å utarbeide interaksjonsdesign
  • … ga føringer til grafisk design (og utarbeidet et par maler)
  • … reimplementerte det meste av publiseringssystemet som har med front-end å gjøre
  • … implementerte grafisk design

Jeg var så heldig å ha med meg Binka for å gjøre de siste iterasjonene av det overordnede grafiske designet. Tidligere i prosessen var også andre designere involvert.

Se resten av designet på nettsidene til Det Norske Studentersamfund.

Jeg kan hjelpe deg også

Vil du at jeg skal hjelpe med bloggen din eller nettsiden til enkeltpersonforetaket ditt? Jeg kan levere løsninger som passer for private, eller for veldig små bedrifter.

Bloggdesign til Mrs. Pin

mrspinsdiary.com-2

Mrs. Pin var i en situasjon mange havner i: Hun ville flytte fra blogg.no til WordPress, og ta med seg det gamle utseendet på bloggen sin. Hun tok kontakt med meg for å høre om jeg kunne hjelpe henne, og det kunne jeg.

Jeg skrudde sammen et design til den nye bloggen hennes som lignet det gamle. I tillegg er utseendet satt sammen på en måte som gjør at hun selv med enkle håndgrep kan endre farger på det aller meste, og det er heller ingen sak å bytte ut headerbildet.

For de teknisk interesserte er det nye designet et dattertema til Thematic. Mrs. Pin sier selv at hun ble veldig fornøyd, og jeg håper hun kommer til å trives på den nye WordPress-bloggen sin.

Besøk Mrs. Pin på hennes nye adresse: http://www.mrspinsdiary.com/

Hvordan nullstille iPublish-CSS

Hvis du vil lage et design til en iPublish-blogg, kan du legge til så mye CSS du bare vil. Naviger bare til Visning > Endre CSS fra administrasjonspanelet, og fyll ut etter eget ønske.

Du kan bygge opp layouten din uten å ta hensyn til den gamle CSS-en

Dette er en ålreit måte å gjøre ting på. Det er greit å forholde seg til hvis du bare har lyst til å endre på småting, eller hvis du ikke har så mye erfaring med CSS fra før.

Likevel ville kanskje noen av de mer avanserte designerne blant oss ønsket seg at man kunne fjerne CSS-kodene som følger med temaet til å begynne med. På denne måten kunne man startet med blanke ark.

Slik gjør du det

Du kan lime inn CSS-deklarasjonene under helt i toppen av stilarket for å tilnærmet nullstille designet (gjelder versjon 1.0b av iPublishTheme – det som brukes mens jeg skriver dette blogginnlegget). Så lenge denne linja får stå helt øverst i stilarket, kan du (under den innlimte linja) bygge opp layouten din nærmest uten å måtte ta hensyn til CSS-en som ligger der fra før.

(Også tilgjengelig i mer lesbart format her: iPublishTheme 1.0b Reset.

Stilarket har riktignok flere imperfeksjoner. Ta gjerne kontakt i kommentarfeltet hvis du vil bidra til å gjøre det bedre.

Har du bruk for å nullstille designet i iPublish?

WordPress-tema til STUDiO09

Mens jeg satt og jobbet med en ny utgave av designet til Studentersamfundet i Oslo (sniktitt), fikk jeg plutselig en hasteoppgave i fanget. Studentfestivalen i Oslo trengte hjemmesider, og det hastet veldig.

Studentfestivalen i Oslo 2009 (STUDiO09)Morten Børresen og undertegnede satte oss ned og skrudde sammen et WordPress-tema så fort som råd var. Gaute Dahlen forsynte oss med grafiske elementer til temaet.

Vi er halvveis i STUDiO i skrivende stund. Selv har jeg rømt nordover et par dager, men jeg hører rykter om at festen er bra i år også. STUDiOs nettsider gjemmer seg på to adresser:

http://studioweb.no / http://studio.studentersamfundet.no/

WordPress-temaer til Storrusten og Drea

Jeg har tatt meg tid til å gjøre små webdesign-ting i løpet av den siste tida. På en måte er det betryggende og godt, fordi jeg liker å rote rundt i WordPress og se hva jeg kan få til. På en annen måte er det urovekkende og faretruende, fordi det betyr at folk faktisk stoler på at jeg ikke ødelegger nettstedene deres verken med overlegg eller ved en inkurie.

Sivilstatus

Sivilstatus

Kristin H. Storrusten tegner en forrykende festlig tegneserie ved navn Sivilstatus, og jeg har hjulpet henne å komme i gang med publisering på eget domene. Jobben inkluderte WordPress-utvikling og tema-koding, mens s
erieskaperen underveis kom med tilbakemeldinger på hvordan hun ville at resultatet skulle se ut. Temaet er basert på Sandbox, og publiseringen foregår med stor hjelp av YAPB.

Kristin og jeg har kjent hverandre personlig de siste to årene, men de hindrer oss ikke i å opprettholde et profesjonelt samarbeid hvor jeg bruker altfor lang tid på å gjøre det hun ber meg om.

Hvis du ikke har lest tegneserien ennå, så skyndt deg bort for å bla gjennom alt sammen. Den er hysterisk morsom, og bor på http://sivilstatus.storrusten.net/

Din blogg kan også få nytt design.

Drea

2009-06-drea.se

Drea har også nettopp flyttet til eget domene, og hun blir dermed en førstegangsbruker av WordPress. Jeg har hjulpet henne med noen av de tekniske detaljene med hvordan man fletter sammen malene sine til å bli utgjøre et WordPress-tema, samt lagt inn et par mindre CSS-hacks for henne. Som en habil hobby-koder gjør hun likevel mye av arbeidet selv. Temaet er basert på Thematic.

Drea og jeg kjenner hverandre ikke personlig, for hun bor på ei utilgjengelig øy i Barteland. Til gjengjeld er hun en av disse nye elitebloggerne. Les bloggen hennes her: http://drea.se/

Din blogg kan også få nytt design.

Thomas i sommer

Roskilde, baby! Fedrelandet forlates på fredag, og du kan angre på at du ikke blir med når jeg koser meg blant rock’n’roll i solskinnet neste uke. Når jeg kommer tilbake, blir det mye fram og tilbake med flytting, da skal nemlig Prinsessa og jeg inn i ny leilighet. Hvis du har lyst til å hjelpe oss å flytte, er det HELT GREIT. Jeg skal til og med vurdere å spandere en øl på deg.