Ølsalgkalender

Jonas Sæther Markussen har laget en snedig, liten kalender som viser deg når polet er stengt, og når ølsalget er stengt.

Jeg ser dog at pinseaften og andre pinsedag ikke ligger inne som stengte dager, så ikke stol blindt på den.

(I alle fall ikke ennå. Jeg regner med at han legger inn litt flere helligdager neste gang han googler navnet sitt og leser dette.)

Oppdatering: Det er en bug. Han har sendt meg kildekoden, og jeg har sendt ham en fiks.
Enda en oppdatering: Det som ligger ute virker nå som bare det!

Elegant design

Etter at jeg skrev om kjønnsdelt blogging, har Bloggermagasinet anbefalt mannlige, norske bloggere. Blant de anbefalte bloggene er Hemmelig Adresse. De sier blant annet at Hemmelig Adresse har elegant design – også jeg som hele tiden tenker at jeg gjerne skulle begynt på nytt …

Kan vi ikke la være å tenke på kjønn en gang i blant? Er det ikke som enklest når vi har skjermer og ord mellom oss?

WordPress-temaer til Storrusten og Drea

Jeg har tatt meg tid til å gjøre små webdesign-ting i løpet av den siste tida. På en måte er det betryggende og godt, fordi jeg liker å rote rundt i WordPress og se hva jeg kan få til. På en annen måte er det urovekkende og faretruende, fordi det betyr at folk faktisk stoler på at jeg ikke ødelegger nettstedene deres verken med overlegg eller ved en inkurie.

Sivilstatus

Sivilstatus

Kristin H. Storrusten tegner en forrykende festlig tegneserie ved navn Sivilstatus, og jeg har hjulpet henne å komme i gang med publisering på eget domene. Jobben inkluderte WordPress-utvikling og tema-koding, mens s
erieskaperen underveis kom med tilbakemeldinger på hvordan hun ville at resultatet skulle se ut. Temaet er basert på Sandbox, og publiseringen foregår med stor hjelp av YAPB.

Kristin og jeg har kjent hverandre personlig de siste to årene, men de hindrer oss ikke i å opprettholde et profesjonelt samarbeid hvor jeg bruker altfor lang tid på å gjøre det hun ber meg om.

Hvis du ikke har lest tegneserien ennå, så skyndt deg bort for å bla gjennom alt sammen. Den er hysterisk morsom, og bor på http://sivilstatus.storrusten.net/

Din blogg kan også få nytt design.

Drea

2009-06-drea.se

Drea har også nettopp flyttet til eget domene, og hun blir dermed en førstegangsbruker av WordPress. Jeg har hjulpet henne med noen av de tekniske detaljene med hvordan man fletter sammen malene sine til å bli utgjøre et WordPress-tema, samt lagt inn et par mindre CSS-hacks for henne. Som en habil hobby-koder gjør hun likevel mye av arbeidet selv. Temaet er basert på Thematic.

Drea og jeg kjenner hverandre ikke personlig, for hun bor på ei utilgjengelig øy i Barteland. Til gjengjeld er hun en av disse nye elitebloggerne. Les bloggen hennes her: http://drea.se/

Din blogg kan også få nytt design.

Thomas i sommer

Roskilde, baby! Fedrelandet forlates på fredag, og du kan angre på at du ikke blir med når jeg koser meg blant rock’n’roll i solskinnet neste uke. Når jeg kommer tilbake, blir det mye fram og tilbake med flytting, da skal nemlig Prinsessa og jeg inn i ny leilighet. Hvis du har lyst til å hjelpe oss å flytte, er det HELT GREIT. Jeg skal til og med vurdere å spandere en øl på deg.

Se til helvete å få ut fingeren, loRdx!

Horetrynet loRdx har plutselig for lenge sida bestemt seg for at det holder å oppdatere én gang hvert tiår, så til gjengjeld tenkte jeg å prøve å dra til med litt hissigere ordbruk her inne. Bare for én gangs skyld. Dette er jo litt som å hoppe etter Wirkola – og før ham også, siden loRdx fremdeles har god tid på do av og til og dermed trykker ut noe av analen som er så brunt at vi er nødt til å le – og egentlig også samtidig som Wirkola, siden loRdx etter Murphys lov sannsynligvis sitter og driter ut eliteblogg akkurat nå mens du leser om ham.

Men jeg skal ikke la noe sånt stoppe meg, for jeg kan hemmeligheten, og jeg har tenkt å dele den med dere. Det fins nemlig bare én ting som kan toppe slik guddommelig uttrykt møkk, og jeg vil forkorte det É.T.s.k.T.s.G.U.M.. É.T.s.k.T.s.G.U.M. er ikke noe fnyse av, det vil få dere til å lese hele det altfor lange innlegget mitt med iver og intens glede, for dere merker det sjøl, mens dere leser:

Dere kan formelig lukte gørra som tyter ut av fiseringen på meg og blir til blogg her jeg sitter og trykker på samme måte som Kent – kongen av overdrivelser og fjaseprat om absolutt svært lite (for ikke å glemme porr, pupper og pisspreik) – og håper og håper at resultatet en eller annen gang kan bli en lang nok kabel til å kunne sendes av gårde gjennom tubene.

(Og senator Ted Stevens trodde han visste hvorfor tubene tetter seg.)

Her har dere endelig det tynnslitte poenget mitt – om det kan kalles noe poeng i det hele tatt: Den eneste måten man kan lage fyldigere tubefyll enn når man preiker piss om porno, pupper og forkortelser som ikke hjelper for noe, er å gjøre akkurat det samme samtidig som du nevner en kjent blogger i teksten.

Jada, det er sant, jeg innrømmer det: Dette er meta, men det er savne-Kent-meta, og du veit du digger det. Redd oss fra sånne som meg, Kent! Redd oss fra en Bloggrevy som fylles opp av fyllblogger som ikke kan fyllblogge som Kongen! Vi trenger en som deg til å fylle de begredelige livene våre med puppepreik igjen, og helst med en frekvens som skviser ut alt annet fra bloggaggregatorene.

Den siste tyntflytende dråpen jeg har igjen i toeren er ordet “slingrefitte”.
[bloggrevyen]

Tusen takk for all fisken

Jeg veit ikke helt hvor jeg skal begynne.

Hun husket avtalene mine, og lærte meg å bli voksen et lite skritt om gangen.
Hun husket avtalene mine, og lærte meg å bli voksen et lite skritt om gangen.

Det er så mye å si, men så få ord å si det med.

Hun lærte meg å høre på musikk og drikke te, og minte meg på at det er lys i den andre enden av tunnelen.
Hun lærte meg å høre på musikk og drikke te, og minte meg på at det er lys i den andre enden av tunnelen.

Dere betyr så mye for meg.

Hun skrev om meg, og viste meg nye verdener der hvor jeg minst ventet det.
Hun skrev om meg, og viste meg nye verdener der hvor jeg minst ventet det.

Takk for alt.

Kudospost #1

OK, så er ikke dette første gangen jeg skriver en post nesten bare for å skryte av folk, men det er første gangen jeg tenker at dette må jeg jaggu gjøre litt oftere. Vi må jo være snille med hverandre.

Krums fortjener virkelig skryt. Hun er et fantastisk menneske som er utsatt for stor urett, men som likevel vil go to great lengths for å gjøre akkurat det hun tror får deg til å føle deg bra.

Hun er en del av eliten. Hun er bedre enn oss andre, selv om hun ikke veit det sjøl – og hvis man sier det til henne kan det hende hun ikke syns det er noe kult. Men hun har musikksmak og peiling på både Ibsens og andres buskevekster, hun er godt kjent i underskogen i norsk kulturliv, kommer fra instrumentspillerfamilie, kan leve med å bo sånn at andre mennesker må gå gjennom rommet hennes for å dusje, liker ompa og drikker over gjennomsnittlig mye te. Det er en selvfølge for henne å ikke bry seg der mange andre ville rynka på nesa. Hun er et godt menneske.

Hun er et godt menneske med vilje også, for hun er ikke blant de ålreite, dumsnille og smilende, men evneveike blondinene med et tonn sminke som legger sjela i å være utadvendte for enhver pris. Neida, hun har vett i skallen, leser Dagsavisen, har gjennomtenkte meninger og holdninger, studerer statsvitenskap og er smart, og alt hun utstråler av vennlighet er bare fordi hun er sånn.

Les det krummis skriver, altså, for hun skriver godt og trist og melankolsk og bittert, og treffer deg et sted du hadde glemt.

Å banne dannet

Linn har fine kraftuttrykk. Med fine mener jeg dannede.

Etter releasekonserten til tim, for eksempel, var Linn i ekstase. Hun banna så høyt hun kunne hele veien til Majorstua etterpå, fordi hun var så oppspilt.

“Shit! Man! Dude!”

Jeg tror dette er de styggeste orda Linn kan, og det gjør Linn til et bra menneske.

Da vi kom til Majorstua var hun ferdig med å banne over den fine konserten, og fortalte meg heller om det verste, som visstnok er i Rio, hvor de kapper av fingrene på folk for å stjele ringene deres.

Helt om natten, helt om dagen

Dette handler om å bygge min egen selvtillit. Sånn i tilfelle det er noen tvil. Hvis du syns dette virker selvforherligende eller oppblåst, er det nok derfor. Det er meninga at dette skal være selvforherligende og oppblåst. Jeg vil nemlig lure meg sjøl til å bli et bedre menneske ved å si til meg sjøl at jeg er – nettopp – et bra menneske.

Jeg husker første gangen noen kalte meg en ressursperson. Jeg ante ikke hvem det var, og gjør det ikke ennå. “Vi vil gjerne at du skal bli en del av vår organisasjon, for vi veit at du er en ressursperson som kan bidra med noe vi trenger,” sa hun. Fremdeles er det i det blå om hun hadde snakket med noen som visste hvem jeg var, eller om hun bare pjatta for å gi meg et positivt syn på nettopp denne organisasjonen. Det fungerte ikke, jeg meldte meg ikke inn, men poenget er at jeg begynte å se på meg sjøl som en ressursperson.

Etter dette ble jeg en ressursperson. Jeg har stor kapasitet. Jeg veit hva det betyr å ta ansvar.

I går var årets store pub-til-pub-runde på Blindern. Jeg hadde ikke noe lyst til å drikke og feste, jeg hadde mest lyst til å ligge i ei seng med ei dyne rundt meg og spise ostepop og drikke cola, kanskje med en kvinnekropp i nærheten, kanskje på Skillebekk, kanskje på Majorstua, kanskje på Fjellbirkeland. Men jeg har vært fadder for de nye studentene på programmet. Jeg hadde ansvar for at alle disse flotte menneskene hadde en mulighet for å være med noen ut, jeg hadde ansvar for å gjøre dagen deres bedre, og det kunne jeg strengt tatt ikke gjøre fra sofakroken.

Jeg ble med på nachspiel i går. Vi dro hjem klokka fem. Jeg sov hos ei venninne på Frogner. Det lukta røyk, øl og svette av klærne mine. Jeg hadde hatt det topp! Likevel må jeg innrømme at det var litt tungt om morgenen, da jeg reiste direkte til et møte om planlegging av det sosiale opplegget på en hyttetur for de samme studentene. Jeg takla det møtet godt også. Kom i god tid, tok og ga informasjon uten å være påvirka av gårsdagen på noen annen måte enn at jeg kanskje lukta litt vondt. Helt om natten, helt om dagen.

Jeg er en ressursperson hver gang jeg trengs.

Grunnen til at jeg begynte å tenke på dette i går er at jeg traff en annen ressursperson, en kar jeg studerer sammen med som tok permisjon fra studiet for å begynne å jobbe fulltid. Han gikk rett fra å være halvveis i studiene til en ledende stilling. Ikke nok med det, men han fortsatte å studere ved siden av jobben. Dette semesteret skal han avlegge 30 studiepoeng – dette er snakk om like mye studier som en helt vanlig fulltidsstudent – ved siden av sin ledende stilling. Kanskje du tenker at han ikke har noe liv, kanskje du tenker at han ikke gjør noe annet enn å jobbe, men da tar du feil. Han er et av de mest sosiale menneskene jeg veit om. Du er en inspirasjon, Erik.